Новий термін – кейтеринг

Життя змінюється, з’являються нові послуги і, відповідно, слова, які позначають їх. До таких новим термінам відноситься виїзний кейтерінг.
Що це таке. Саме слово походить від англійського catering – постачати, обслуговувати. Це відділення громадського харчування, з наданням послуг з місцем у замовника з виїздом. Мається на увазі не стільки доставка приготовленої їжі, скільки повне обслуговування клієнта. Надання послуги доставки, сервірування, прибирання. Послуга в повному обсязі доставляється на будинок клієнта. Ресторан «Життя Прекрасне» надає таку послугу
Трохи з історії. Спочатку послуга з’явилася і почала зростати на початку двадцятого століття в Північній Америці, для надання послуг з харчування робітників, будівельників висотних будинків. Як водиться в США, послуга швидко придбала популярність і визнання в самих різних галузях, в харчуванні співробітників.
Виїзний кейтерінг розділяється за надаваних послуг:
Тайм кейтеринг – обслуговуються певні заходи, корпоративи, вечірки, свята, виставки. Це раз надана послуга, певна подія;
Плейс кейтеринг – за контрактом регулярно обслуговуються клієнти, як правило великі, входить доставка їжі в офіси на весь час контракту;
Транспортний кейтеринг – при необхідності організації харчування на транспорті, в авіації, на залізниці, в морі та інше на регулярних рейсах, Організується доставка їжі або в певний час і місце, або на всьому протязі маршруту, для харчування клієнтів і співробітників;
Кулінарний кейтеринг – проводиться планова кулінарна продукція, але доставка до місця споживання, йде компанією надає дану послугу, або спеціально найнятої транспортой організацією.
Виїзний кейтерінг моно поділити за рівнем надання послуг:
ВІП кейтеринг – припускає якісну кухню та високий рівень обслуговування, можливо навіть для однієї людини;
Мас кейтеринг – застосовуються більш прості і масові види продуктів і їжі, обслуговування стандартизовано, для масових заходів і великих груп клієнтів.
Ресторан «Життя Прекрасне» надаючи даний вид послуги, виконує певні роботи: підготовку меню і підрахунок ціни, оцінюється вибірково якість їжі, сервіровка, розподіл часу, управління процесами харчування, прибирання, координація з працівниками за місцем проведення.
У даній статті використано матеріали інтернет-порталу: www.life-fine.ru, ресторану «Життя Прекрасне» з популярної мережі московських ресторанів і кафе «Новий Світ», популярного столичного ресторанного комплексу, який знаходиться в САО Москви.